Magabiztos nyelvvizsgázás

a Corvinus Nyelvvizsgaközpont szervezésében

6 ok, amiért érdemes olaszul tanulnod

christopher-czermak-gzkzbhso6ky-unsplash.jpg

 

Nem meglepő, hogy egyre több ember kezd el olaszul tanulni. Statisztikák is bizonyítják, hogy az olasz nyelv a negyedik legnépszerűbb választás, ha nyelvtanulásról van szó. Számos okot tudunk felsorolni, hogy miért kezdj bele, lássuk ezt a 6 indokot. 

Az egyik legromantikusabb nyelv:

Az évszázadok során az olaszok kiérdemelték a művészet, a szeretet és a csábítás nyelvének hírnevét. Az olasz nyelvet tanuló diákokat lenyűgözi a nyelv zenéssége, a hangok egyszerűsége és a szavak varázsa. Ha a szavak nem lennének önmagában elegendőek, az olaszok mesterien bánnak a kézmozdulatokkal és arckifejezésekkel is. A testbeszédükkel szinte bármilyen kommunikációs gátat le tudnak bontani.

Az egészségednek is jót tesz:

Számos tanulmány bizonyítja, hogy egy új nyelv tanulása növelheti az analitikus gondolkodási képességedet.

 Egy idegen nyelv tanulása serkenti az agyat, javítva a problémamegoldó készségeket és javítja a memóriád is, tehát tanulásra fel!

Olaszország a divat és a design hazája: 

Olaszország a világ egyik csúcspontja, ha divatról vagy designról van szó. Az olasz nyelvtudás lehetővé teszi, hogy olyan neves tervezők eredeti munkáit tanulmányozhasd, mint például Versace, Gucci, Armani, Benetton vagy Prada.

Felfedezheted Olaszország valódi rejtett kincseit:

Ha Olaszországba tervezel utazni, sokkal többet hozhatsz ki az ott töltött időből, ha van egy kis nyelvismereted. Beszélhetsz a helyiekkel egy piacon, az anyanyelvén alkudozhatsz a kofával, vagy mi lenne, ha kiélveznéd az estéket, és csak céltalanul sétálnál a városban? Sokkal édesebbé válik az olasz életérzés, ha érted, hogy mi van az utcatáblákra, a kirakatokra és a közlekedési táblákra írva, vagy, hogy milyen feliratokat firkálnak a fiatalok a falakra.

la-so-vk4vjtnvrtg-unsplash.jpg

Az egyik legkönnyebben tanulható nyelv: 

Hogy mennyire könnyű olaszul tanulni? Nos, Amerika egyik elsőrangú nyelvintézete szerint, az olasz nyelv a legkönnyebben tanulható nyelvek kategóriájába tartozik. Ez azt jelenti, hogy például az angoloknak csupán 570-600 órára van szüksége ahhoz, hogy elsajátítsák az általános olasz nyelvtudás alapjait. Ha ezt soknak ítélnéd, akkor eláruljuk, hogy például a horvát nyelv a negyedik kategóriába tartozik, ami minimum 1100 órát igényel.

Karrierlehetőség:

Ha beszéled az olasz nyelvet, a karriered során is van lehetőséged fejlődni, hiszen számos gazdasági ágazatban vezető szerepet töltenek be az olasz vállalatok. Ilyen ágazat például a divat, a formatervezés, a képzőművészet, az élelmiszer- és italgyártás, a luxus-autóipar és a motorok világa is. Az olasz nyelv ismerete számos ajtót nyithat meg előtted, hiszen ezek a vezető vállalatok (Fiat, Dolce and Gabbana, Armani vagy Ferrari) rendszeresen keresnek olyan új dolgozókat, akik jól beszélik a nyelvet.

Nemcsak a vezető olasz vállalatok miatt érdemes belekezdened egy új nyelv tanulásába, hanem azért is, mert bármilyen munkánál jól jöhet, ha egynél több nyelvet beszélsz. Egyre több olyan vállalat van, akik ezeket a potenciális alkalmazottakat keresik, akik több nyelvet értenek és beszélnek, ráadásul a legtöbb esetben magasabb fizetéssel is jutalmazzák őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinusnyelvvizsga.blog.hu/api/trackback/id/tr3415970328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Amiért szeretnek nálunk nyelvvizsgázni

- Oldott, vizsgázóbarát légkör
- Profi körülmények
- Életszerű feladatok
- Segítőkész vizsgáztatók
- Hatékony felkészülési lehetőségek

Kövess minket a friss infókért

süti beállítások módosítása