Magabiztos nyelvvizsgázás

a Corvinus Nyelvvizsgaközpont szervezésében

Hogyan írj angolul empatikus, együtt érző levelet?

level.jpg

Bárki életében adódhatnak nehezebb időszakok (és vannak is, természetesen), amikor extrán jólesik egy kedves üzenet egy baráttól. Ha mi vagyunk ez a barát, de vagy benne biztos, hogyan is lenne jó belekezdeni az angol nyelvű leveled / e-mailed szövegébe úgy, hogy tényleg átjöjjön belőle az őszinte együttérzésed, empatikusságod, akkor figyelj, mert elhoztunk 5 tippet hozzá!

Még mielőtt belekezdünk, érdemes átgondolni valamit: ha a címzett helyében lennél, milyen segítségnek, tanácsnak örülnél? Gondolkodj az ő fejével, és ennek fényében már elkezdődhet a szövegírás.

 

  1. „I hope you and your family are holding up.”

Ezzel a jókívánsággal jól éreztethető, hogy abszolút átérzed és tudatában vagy a címzett életében előforduló nehézségekkel. Az is jó, ha a jókívánságunkat többször beleírjuk a levélbe, például a törzsszövegbe és még zárásként is. Ezzel sokkal emberségesebbé válik a levél, olyan, mint ha csatolmányba tennél egy virtuális ölelést.

  1. „I appreciate you(r) + [gerund phrase]”

Ha valakivel még nem kommunikáltál, akkor is van olyan jól használható angol kifejezés, amivel a címzett azt fogja érezni, hogy ténylegesen őt helyezted a gondolataid fókuszába, mikor a leveled írtad. Kedvesség és figyelmesség egyszerre. :)

 Pár példa:

  • I appreciate you getting back to me. (Nagyra értékelem, hogy újra felvetted velem a kapcsolatot.)
  • I appreciate you sending me your article. (Nagyra értékelem, hogy elküldted nekem a cikked.)
  • I appreciate you taking the time to read this email, knowing how difficult times are for restaurants. (Nagyra értékelem, hogy időt szán az e-mailem olvasására, tudva, hogy nehéz idők járnak az éttermek számára.)

 

  1. „I wanted to let you know I’ve been thinking about you”

„Tudatni akartam veled, hogy rád gondolok.” Érdemes ezek után részletesebben kifejteni, hogy miért gondoltál az illetőre. Ezt a kifejezést olyan személyekre vonatkoztatva használd, akit jól ismersz.

  1. Küldj pozitivitást

Küldj egy pozitív gondolatot útravalóul, csak győződj előtte meg róla, hogy az üzenet illeszkedik-e a címzett személyiségéhez!

Pár példa:

  • Good things are going to happen.
  • Today is the perfect day to be happy.
  • Everything will be okay.
  • Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.
  • When life puts you in tough situations, don’t say „why me”, say „try me”.
  • Trust yourself!
  • You deserve to be happy.

 

  1. First and foremost, how are you?

„Az első és a legfontosabb, hogy vagy?” A szimpla „How are you?” kérdést ezerszer megkaptuk már, és ugyancsak ezerszer fel is tettük valószínűleg. Az előbbi kérdéssel viszont reflektorfénybe, a fontossági sorrend legelejére helyezed azt a személyt, akinek megírod és egyúttal azt üzened, hogy a válasza valóban fontos lesz számodra.

 

Forrás: https://www.grammarly.com/blog/email-greetings/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinusnyelvvizsga.blog.hu/api/trackback/id/tr3016341658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Amiért szeretnek nálunk nyelvvizsgázni

- Oldott, vizsgázóbarát légkör
- Profi körülmények
- Életszerű feladatok
- Segítőkész vizsgáztatók
- Hatékony felkészülési lehetőségek

Kövess minket a friss infókért

süti beállítások módosítása