Magabiztos nyelvvizsgázás

a Corvinus Nyelvvizsgaközpont szervezésében

Hogyan zárd le az angol nyelvű kísérő leveled?

kiserolevel1.jpg

Hogyan zárd le az angol nyelvű kísérő leveled?

 

Egy remekül megírt önéletrajz mellett egy ugyancsak kiváló kísérőlevél szinte aranyat ér a munkakeresés folyamatában!

De mi is pontosan a kísérőlevél? Egy olyan érvelési szöveg, mellyel még esélyünk van meggyőzni a munkáltatót, ha már áttekintette önéletrajzunkat (amire átlagban 30-60 másodperc jut). Sokkal tömörebb a motivációs levélnél és az alábbi kérdéseket taglalja legfőképp:

- Miért pályázol?
- Miért érdekel, mi nyerte el tetszésed az álláskiírásban?
- Miért tartod magad alkalmasnak erre az állásra?

Itt érdemes megcsillogtatnod röviden összefoglalva a tudásod, a végén egy kellemes lezárással, amitől a HR-es kolléga egyszerűen késztetést érez majd arra, hogy azonnal felvegye veled a kapcsolatot emailben, vagy telefonon. Ez a lezárás azonban nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Szinte ennek kell a legerősebb elemnek lennie, mivel ez az utolsó benyomás, amit az olvasó gondolataiban hagysz.

Ebben a cikkben 5 olyan mondatot olvashatsz, amelyek segítenek jól lezárni a leveled.

  1. “I am very excited to learn more about this opportunity and share how I will be a great fit for XYZ Corporation.”

A jó kísérőlevelek őszinte lelkességet és magabiztosságot árasztanak. Ezzel a mondattal kifejezed azt, hogy fontos, hogy része lehess a vállalati kultúrának, beilleszkedhess, és lelkes tagja legyél a munkatársaknak! Ezzel egyfajta szenvedélyes elköteleződést tanúsítasz.

  1. “I believe this is a position where my passion for this industry will grow because of XYZ opportunities you provide for your employees.”

Az mindig jó ötlet, hogy ha elmagyarázod, milyen tényezők vonzóak számodra a munkavégzés során és mi motivál téged abban, hogy igazi szenvedéllyel végezd nap mint nap a munkában. Ezzel kifejezed, hogy milyen eltökélten szeretnél a vállalat részévé válni.

  1. „If I am offered this position, I will be ready to hit the ground running and help XYZ Company exceed its own expectations for success.”

Ezzel a mondattal egy kis izgalmat csempészhetsz a leveled végébe, ugyanis a munkaadók általában olyan jelölteket keresnek, akik felkészültek az adott pozícióra és könnyen taníthatóak. Ez a mondat minden bizonnyal felkelti a kíváncsiságot az olvasó számára, aki szeretné majd felfedezni, hogy mit tudsz kínálni a cég számára.

  1. “I would appreciate the opportunity to meet with you to discuss how my qualifications will be beneficial to your organization’s success.”

Ne feledd tájékoztatni az olvasót arról, hogy a munkáltató milyen előnyökhöz fog jutni az alkalmazásod révén, tapasztalataid és képesítéseid által! Ezzel a mondattal azt is kifejezed, hogy neked fontos, hogy segítsd a szervezet sikerességének növelését.

  1. “I will call you next Tuesday to follow up on my application and arrange for an interview.”

A lezárás legfontosabb része a CSELEKVÉSRE ÖSZTÖNZÉS. (Bocsi, muszáj nagybetűkkel írnunk, hogy mindenképp rögzüljön. :) ) Próbáld meg a levelet NE úgy lezárni, hogy „Remélem, hamarosan lesz alkalmunk beszélni”, hanem legyél egyértelműbb, és tűzz ki egy napot, amikor felhívod őket, hogy nyomon kövesd a pályázatod elbírálását. Ez is lehet egy módja a cselekvésre ösztönzésnek.

 

A kísérő levél lezárása fontos eleme a következő interjú során. Egy erős, magabiztos (de nem nagyképű :) ), lelkes lezáró rész által az olvasóban sokkal erősebb lehet az előlegesen adott bizalom, úgyhogy bátran élj vele!

Ha kíváncsi vagy hibákra, amiket el lehet követni a kísérő levélben, kattints ide!

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinusnyelvvizsga.blog.hu/api/trackback/id/tr5815009490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Amiért szeretnek nálunk nyelvvizsgázni

- Oldott, vizsgázóbarát légkör
- Profi körülmények
- Életszerű feladatok
- Segítőkész vizsgáztatók
- Hatékony felkészülési lehetőségek

Kövess minket a friss infókért

süti beállítások módosítása