Magabiztos nyelvvizsgázás

a Corvinus Nyelvvizsgaközpont szervezésében

10 indok egy új nyelv megtanulásához!

motivacio2.jpg

Az előző cikkünkben felsorakoztattunk 10 egészen motiváló okot arra, hogy miért vágj bele egy nyelv megtanulásába, de a lista szinte kifogyhatatlan, így most megint jelentkezünk 10 újabb indokkal, valamelyikkel biztos azonosulni tudsz! Vágjunk bele!

  1. Nem kell fordítóprogramokat használnod – idővel természetesen egyre pontosabbakká és precízebbekké válnak a fordítóprogramok, elkerülhetetlen, a technológia folyamatosan fejlődik, de milyen jó érzés úgy elolvasni egy szöveget, hogy egyre ritkábban kell megnyitnod az online szótárt!
  2. Egy teljesen új oldaladat ismered meg – a többnyelvű emberek gyakran számolnak be arról az érzésről, hogy teljesen máshogy érzik magukat egy másik nyelv használata közben. Ha csak egy nyelvet beszélsz, soha nem tudhatod, hogy személyiségednek mely aspektusait tárja fel egy új nyelv. Izgalmasan hangzik!
  3. A kisebb nyelveknek szüksége van a segítségedre – A nyelvek félelmetes sebességgel tűnnek el – kéthetente egy nyelv a semmivé lesz. Egy kisebb beszélőtáborral rendelkező nyelv elsajátítása hozzájárul a fenntartásához!
  4. Jót tesz az agynak – Ami a testednek az edzés, az az agyadnak a nyelvtanulás. Számtalan mentális előnye van a nyelvtanulásnak, a multitasking képességek fejlődésén át a demencia, vagy Alzheimer-kór megelőzéséig.
  5. Összekapcsol az emberekkel, eltűnnek a határok, korlátok – Az egyik legjobb stratégia ahhoz, hogy globálisan minél több emberrel lépj interakcióba, ha tudsz legalább még egy nyelven az anyanyelveden kívül.

    pexels-photo-3747527.jpeg
  6. Segít általánosságban jobban megérteni a nyelvet – ha csak egy nyelvet beszélsz, szinte alig lesz rálátásod arra, hogy milyen sokszínű is az emberiség rendelkezésére álló nyelvkészlete.
  7. Kapcsolódás az esetleges külföldi gyökereidhez – külföldi felmenőkkel rendelkezel? Tanuld meg az adott nyelvet, ami nagyszerű módja a családfád történetének felfedezésének, kultúrád megismerésének!
  8. A legtöbbször színtiszta móka – jó-jó, a nyelvtan, rendhagyó igék gyakran okoznak fejtörést, de számos módon szórakoztathatóvá lehet tenni, elő lehet segíteni a játékos nyelvtanulást filmekkel, játékokkal, hangoskönyvekkel, külföldi barátokkal, akár online.
  9. Vonzóbbá tesz – Szólalj meg profin, folyékonyan egy másik nyelven, majd nézd meg a környezeted reakcióját. :) Szinte egy csapásra érdekesebb leszel mindenki számára! A kétnyelvűség vonzó. Sok munkával jár ugyan elérni egy nyelv magabiztos használatát, de határozottan megéri, már csak magad miatt is!
  10. Összekapcsolható a hobbijaiddal - Főzz orosz receptek alapján, jógázz egy spanyol nyelvű oktatótól, vegyél rajzkurzusokat online francia rajzoktatótól, stb…

Reméljük, hogy te is belevágsz egy új nyelv megtanulásába 2021-ben! :)

 

Nincs még nyelvvizsgád, de szívesen próbára tennéd magad? A Corvinus Nyelvvizsgaközpontban már ONLINE, otthonról is nyelvvizsgázhatsz 2021-től, ha az úgy szimpatikusabb megoldás számodra!

 

Gyere, nézd meg az nyelvvizsgáink időpontjait!

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinusnyelvvizsga.blog.hu/api/trackback/id/tr6116448010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Amiért szeretnek nálunk nyelvvizsgázni

- Oldott, vizsgázóbarát légkör
- Profi körülmények
- Életszerű feladatok
- Segítőkész vizsgáztatók
- Hatékony felkészülési lehetőségek

Kövess minket a friss infókért

süti beállítások módosítása