Magabiztos nyelvvizsgázás

a Corvinus Nyelvvizsgaközpont szervezésében

10 motiváció, hogy miért vágj bele egy új nyelv megtanulásába!

motivacio.jpg

Szükséged van némi unszolásra ahhoz, hogy legyen elég motivációd egy új nyelv elsajátításához? :)

Nézhetsz 2021-re úgy is, hogy „á, csak egy újabb év, semmi extra”. Vagy úgy, hogy „ebben az évben szert teszek egy képességre, ami által ezernyi előnyhöz juthatok az életben”.  Melyik szimpatikusabb? Ha az utóbbi, akkor ez a cikk neked szól!

Miért tanulj meg egy nyelvet 2021-ben?

 

  1. Otthonról is tudsz tanulni. Hasonlóan az előző évhez, egyelőre még mindig korlátozottak a lehetőségek a koronavírus miatt. Szerencsére azért nyelvet tanulni, interaktív nyelvórán részt venni ma már otthonról, a szobádból is lehet.
  2. A barátaiddal, barátoddal is tudsz tanulni – a közös nyelvtanulás egy igazán kapcsolatépítő közös tevékenység, ha sikerül rávenni erre a másik félt, természetesen.

  3. Számodra ismeretlen emberekkel is tudsz tanulni - Ha nem sikerült rávenni a barátod/barátnőd a közös nyelvtanulásra, még mindig találhatsz online tanulócsoportokat, tanulóbarátokat, és akkor így mégsem leszel egyedül. Mivel az elmúlt időszak felerősítette szinte minden szektorban az online jelenlétet, így az interneten soha sem volt ennyire könnyen elérhető a nyelvtanulás, sőt, sok nyelvtanfolyam átköltözött ideiglenesen az online térbe, érdemes utánajárni!

  4. Empatikusabb leszel! A Chicagói Egyetemen végzett tanulmány megállapította, hogy azok a gyerekek, akik tanulnak egy idegen nyelvet, sokkal empatikusabbak és jobban kommunikálnak azoknál, akik csak egy nyelven tudnak. Ennek oka, hogy egy másik nyelv ismerete segít könnyebben megérteni azokat az embereket, akik különböznek tőled. Egy új nyelv egy új ablak a világra.

  5. Sosem késő elkezdeni. – Azt hiszed, hogy felnőttként már nem lehet könnyen nyelvet tanulni? Ne tedd, mivel felnőttként több szempontból még könnyebb is a nyelvtanulás, mint gyerekként: „Bizonyos szempontból az idősebbek előnyben vannak a fiatalokkal szemben. Bár agyuk és idegrendszerük kissé „rozsdásabb”, nehezebben alakulnak ki új kapcsolatok az idegsejtek között, a szókincsük mégis könnyebben bővíthető. Ennek az az oka, hogy általában egy idős embernek nagyobb a szókincse, mint egy fiatalabbnak, véli Alberta Costa, az idegtudomány kutatója. Emellett ha még korábban tanult valaki más nyelveket is, egyszerűen könnyebb az új szavakat a már meglévő szavakhoz kapcsolnia, írja egy korábbi cikkében aThe Guardian.” Forrás: https://m.nyest.hu/hirek/80-felett-nyelvet-tanulni Az viszont igaz, hogy időbe telik a folyamat, tehát ne halogasd tovább!

 

  1. A fordítóprogramok nem helyettesítik az igazi beszélgetést. - Sokan azért nem tanulnak nyelvet, mert úgyis rendelkezésre állnak a fordítóprogramok, amelyek elvégzik helyettünk a feladatot. A technológia fejlődése bámulatos, de még mindig hajlamos hibákat véteni. Ha kötetlen beszélgetést szeretnél folytatni valakivel, akkor a technológia egyelőre még nem tud benne segíteni.

  2. A zene egyre többnyelvűbbé válik. - 2020-ban egy koreai nyelvű dal vezette a Billboard Hot 100 (BTS “Life Goes On”) listáját, egy spanyol nyelvű album pedig bekerült a Billboard Hot 200-ba (Bad Bunny's El Último Tour del Mundo). Sokkal jobb úgy zenét hallgatni, ha érted is, miről szól, nem? :)

 

  1. A filmek is egyre inkább többnyelvűek lettek – A streaming szolgáltatók már sok különféle feliratot és szinkront szolgáltatnak, hogy ne csak angolul lehessen nézni a filmeket! Viszont ha az adott nyelvet megtanulsz, már a felirat böngészésével sem kell foglalkoznod, zavartalanul élvezheted közben a képi világot!

  2. Szinglik figyelem! Képesek lesztek flörtölni globálisan! Számos társkereső alkalmazás tette már lehetővé a felhasználók számára, hogy más ország lakóival is lehessen ismerkedni. Mi lehet jobb módja az angol nyelvgyakorlásnak, mint megismerkedni egy számodra szimpatikus emberrel, aki nem mellesleg angol?

  3. Segít a karriered fellendítésében! Az, hogy egy nyelvet fel tudsz tüntetni az önéletrajzodban (legalább társalgási szint megjelöléssel, de még jobb, a tárgyalási szint), egy csapással feljebb pozícionál téged azoktól, akik szintén a te állásodra pályáznak, de nem beszélnek nyelveket olyan szinten, mint te.

 

Most egyelőre ennyi, de vannak még pozitívumok, amik a nyelvtanulás mellett szólnak, hamarosan jövünk újból velük. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinusnyelvvizsga.blog.hu/api/trackback/id/tr8016421268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Amiért szeretnek nálunk nyelvvizsgázni

- Oldott, vizsgázóbarát légkör
- Profi körülmények
- Életszerű feladatok
- Segítőkész vizsgáztatók
- Hatékony felkészülési lehetőségek

Kövess minket a friss infókért

süti beállítások módosítása